Roda JC grijpt strohalm na degradatie: De hoop bij de club is daarop gevestigd

Roda JC grijpt strohalm na degradatie: "De hoop bij de club is daarop gevestigd"

14-05-2018 15:36
56

Na de degradatie is de hoop bij Roda JC gevestigd op Aleksei Korotaev. Dat stelt clubicoon Eric van der Luer. Korotaev werd in 2017 groots gepresenteerd in Kerkrade, maar verdween in de cel en liet lang niets meer van zich horen.

Korotaev zou nog steeds de ambitie hebben om miljoenen te investeren in Roda JC. "De hoop binnen de club is daarop gevestigd. Die wens heb ik meermaals gehoord. Maar wat de praktijk gaat brengen, weet alleen de beste man zelf", zegt Van der Luer, oud-speler en beloftentrainer van Roda JC, maandag tegen NUsport.

"Verder weet niemand het en is het koffiedik kijken. Vooralsnog moeten we de hoop vestigen op wat we wél kunnen krijgen en wat er voorhanden is. De huidige gegevens moeten geanalyseerd worden en daarna moet het plan voor volgend seizoen en de komende jaren worden gemaakt."

Van der Luer had gehoopt dat Korotaev dit seizoen al zou terugkeren. "Ik heb het afgelopen seizoen met alles rekening gehouden. Dat Korotaev toch ineens met de goudstukken uit Dubai zou komen en we gericht dingen konden gaan doen. Maar ook dat we uit de Eredivisie konden donderen."

Roda JC degradeerde zondag door een 1-2 nederlaag tegen Almere City. Het is na FC Twente de tweede Eredivisie-club die de afzink maakt naar de Jupiler League.