Slechts zeven speelminuten voor PSV: 'Als ik eerlijk ben had ik op meer gehoopt'

Slechts zeven speelminuten voor PSV: 'Als ik eerlijk ben had ik op meer gehoopt'

14-05-2018 17:47
39

Dante Rigo vindt het jammer dat hij dit seizoen niet meer kansen heeft gehad in het eerste elftal van PSV. De negentienjarige Belg kwam slechts zeven minuten in actie in de Eredivisie.

"Als ik eerlijk ben, had ik dit seizoen gehoopt op meer minuten in het eerste elftal", zegt Rigo tegen Voetbalnieuws.be. "Bij een club als PSV heerst veel concurrentie en we hebben, door weinig blessures en schorsingen, heel veel in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Na het behalen van de titel hebben enkele jonge talenten veel minuten mogen maken, voor mij was dat niet weggelegd."

"Dat is jammer, maar aan de andere kant een logisch gevolg van spelen in de top. Er zijn veel goede spelers voor tien posities in het veld", vertelt de middenvelder, die een contract tot medio 2019 heeft, met de optie voor nog een seizoen. Met een uitleenbeurt, bijvoorbeeld in zijn vaderland, is hij nog niet echt bezig. "Een uitleenbeurt? Daar is nog niet echt duidelijkheid over."

"Ik zou nog altijd het liefst met PSV in de Eredivisie spelen, dat heb ik altijd gezegd en dat is nog altijd mijn doel", aldus Rigo. "Ik zit hier al meer dan tien jaar en ik ben zo toch een beetje een 'kind van de club'. Alles is zo gewoon geworden, en het zou toch heel lastig zijn om dat achter te laten."