Droomtransfer voor 'wereldberoemde' Nederlandse keeper: avontuur in Bundesliga

Droomtransfer voor 'wereldberoemde' Nederlandse keeper: avontuur in Bundesliga

14-05-2018 18:46
17

Mark Flekken heeft alsnog een droomtransfer te pakken. De 24-jarige doelman verruilt MSV Duisburg voor SC Freiburg, waardoor hij komend seizoen actief is in de Bundesliga.

Flekken komt uit de jeugdopleiding van Roda JC, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Duitsland. Daar speelde hij achtereenvolgens voor Alemannia Aachen, Greuther Fürth en sinds 2016 voor MSV Duisburg, dat in de 2. Bundesliga uitkomt. Nu mag Flekken het dus op het hoogste niveau in Duitsland laten zien. Eerder zag hij een overgang naar Borussia Dortmund nog afketsen.

"Ik heb geweldige momenten beleefd in Duisburg, maar nu kijk ik ernaar uit om bij Freiburg de volgende stap te zetten", reageert Flekken. "We hebben Mark over een langere periode gevolgd", vertelt technisch directeur Klemens Hartenbach van Freiburg. "Hij heeft op jonge leeftijd veel ervaring bij Duisburg opgedaan. We weten zeker dat hij bij ons past en een echte versterking is."

Freiburg, dat als vijftiende eindigde in de Bundesliga, maakt niet bekend voor hoeveel jaar de Nederlander heeft getekend. In februari werd Flekken nog onbedoeld wereldnieuws, toen hij in het duel met FC Ingolstadt 04 op kolderieke wijze een tegentreffer kreeg (zie video).