Nieuweling eist positie op bij FC Utrecht: Duidelijk dat ik middenvelder ben

Nieuweling eist positie op bij FC Utrecht: "Duidelijk dat ik middenvelder ben"

14-05-2018 19:16
9

FC Utrecht heeft de gelederen versterkt met Joris van Overeem. Hij komt over van AZ en is bijzonder blij met zijn transfer, geeft hij aan tegenover de camera's van FOX Sports. Hoewel hij in Alkmaar vooral als aanvaller fungeerde, laat hij geen twijfel bestaan over zijn favoriete positie op het veld.

"Ik ben heel blij dat de handtekeningen staan en dat ik me kan focussen op volgend seizoen", zegt Van Overeen (23), die sinds 2012 tot de A-selectie van AZ behoorde en tussentijds één jaar werd verhuurd aan FC Dordrecht. "Ik heb met de trainer (Jean-Paul de Jong, red.) gesproken over wat mijn rol gaat zijn in het elftal en voor welke posities ik in aanmerking ga komen."

"Ik moet weer veel speelminuten gaan maken en voel bij FC Utrecht het volste vertrouwen", zegt de kersverse aanwinst, die van nature een middenvelder is. Bij zijn laatste werkgever werd hij echter steevast in de voorste linie gepositioneerd, áls hij al aan spelen toekwam. "Ik denk dat mijn speelstijl heel goed bij FC Utrecht past. Ik denk dat het vrij duidelijk is dat ik een middenvelder ben. Ik moest bij AZ uit nood linksvoor spelen."