'Spanjaard en Duitser topkandidaten voor opvolging Wenger bij Arsenal'

'Spanjaard en Duitser topkandidaten voor opvolging Wenger bij Arsenal'

14-05-2018 19:30
18

Arsène Wenger vertrekt deze zomer bij Arsenal en er wordt volop gespeculeerd over zijn opvolging. Nu Massimiliano Allegri lijkt te zijn afgehaakt, zijn er nog twee topkandidaten overgebleven: Mikel Arteta en Julian Nagelsmann. Dit meldt Sky Sports

Allegri is bezig aan zijn vierde succesvolle jaar bij Juventus en heeft aangegeven die club niet te willen verlaten. Alleen bij een eventueel gedwongen ontslag zou hij openstaan voor Arsenal. Clublegendes Patrick Vieira en Thierry Henry werden tevens genoemd als nieuwe eindverantwoordelijke in het Emirates Stadium, maar ook zij zouden niet langer in beeld zijn.

Alleen Arteta en Nagelsmann zijn nog serieuze kandidaten. De 36-jarige Spanjaard speelde de laatste vijf jaar van zijn carrière bij Arsenal en werkt tegenwoordig als assistent van Josep Guardiola voor Manchester City. De dertigjarige Duitser staat sinds twee jaar aan het roer bij TSG Hoffenheim en zou openstaan voor een nieuwe uitdaging. Arsenal hoopt de nieuwe manager vóór de start van het WK, op 14 juni, te hebben gepresenteerd.