Barcelona-aanvaller kan WK-deelname met Marokko definitief vergeten

Barcelona-aanvaller kan WK-deelname met Marokko definitief vergeten

14-05-2018 19:44
16

Munir El Haddadi hoopte toch nog met Marokko te kunnen deelnemen aan het WK, maar de FIFA is onverbiddelijk. De aanvaller van Barcelona, dit seizoen verhuurd aan Deportivo La Coruña, speelde reeds één interland voor Spanje en komt niet in aanmerking voor een switch.

In 2015 kwam El Haddadi een kwartier binnen de lijnen tijdens het EK-kwalificatieduel met Macedonië. Sindsdien mag hij niet meer uitkomen voor een andere nationale ploeg. Hij hoopte dat de bond, via het sporttribunaal CAS, een uitzondering voor hem kon maken. Maandag kreeg hij echter te horen dat dit uitgesloten is en dat die ene wedstrijd bindend is.

El Haddadi (22) werd geboren in Spanje, als zoon van een Marokkaanse vader. Hij doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en maakte namens die club ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Bovendien kwam hij uit voor de Spaanse vertegenwoordigende jeugdelftallen. Nu zijn rol bij de nationale ploeg al enige tijd is uitgespeeld, hoopte hij deelname aan het WK te kunnen bewerkstelligen met Marokko.