Labyad: Er was uit Nederland concrete belangstelling van een andere topclub

Labyad: "Er was uit Nederland concrete belangstelling van een andere topclub"

14-05-2018 21:12
146

Zakaria Labyad stond ook in de belangstelling van een andere Nederlandse topclub, maar koos bewust voor Ajax. Trainer Erik ten Hag heeft daar een grote rol in gespeeld. Welke topclub interesse had, is niet duidelijk.

"Er was uit Nederland concrete belangstelling van een andere topclub en er was ook buitenlandse interesse", zegt Labyad, die maandag voor vier jaar tekende, tegen Ajax TV. "Ik heb bewust gekozen voor Ajax. Ik heb met Ten Hag gesproken. Hij wilde me er graag bij hebben. Ik heb veel contact met hem gehad het afgelopen half jaar. Het is nooit anders geweest."

Labyad noemt Ajax 'de grootste club van Nederland'. "Toen ik bij PSV speelde, keek ik naar m'n concurrenten. Ik heb daar nooit van Ajax gewonnen. Dat is wel iets wat ik meeneem. Ajax is de grootste club van Nederland met de beste spelers. Ze hebben een minder seizoen gehad, maar ik denk dat we volgend jaar kampioen worden."

Labyad kan op meerdere posities uit de voeten en focust zich dan ook niet op een positie. Een voorkeur heeft hij wel. "Ik heb niet echt een bepaalde positie waar ik me op kan focussen. De trainer weet wat ik kan. Heel Ajax weet dat nu. Het liefst speel ik vanuit het middenveld, maar je weet nooit hoe het gaat in het voetbal. Dus ik zal op iedere positie inzetbaar zijn."