Verbazing om Ajax-primeur van De Telegraaf: 'Mag niet in de publiciteit komen'

Verbazing om Ajax-primeur van De Telegraaf: 'Mag niet in de publiciteit komen'

14-05-2018 23:19
76

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen begrijpt dat het gerucht dat Frank de Boer gepolst is om het eventueel over te nemen van Erik ten Hag bij Ajax ontkend wordt. Vorige week pakte de ochtendkrant groot uit met het nieuws dat De Boer 'plan B' is in Amsterdam.

"Hij is gepolst om het eventueel over te nemen als het dadelijk verkeerd gaat", zegt Driessen bij Natafelen van FOX Sports. "Het is anticiperen op wat er eventueel kan gebeuren. Met Ten Hag is precies hetzelfde gebeurd. In oktober hebben ze onder Marcel Keizer ook al met Ten Hag gezeten. Dat werd in alle toonaarden ontkend. Dat begrijp ik wel, want het ondermijnt de positie van de trainer."

Wedden

Meer odds

Presentator Kees Jansma kan zich niet voorstellen dat Ajax achter de schermen al bezig is met een mogelijke opvolger van Ten Hag. "Er zijn heel veel dingen die wij niet officieel weten en dingen die we officieus niet mogen weten", zegt Driessen. "Soms komen er dingen naar boven, waardoor je zaken weet die je eigenlijk niet hoort te weten en die helemaal niet in de publiciteit mogen komen. Dit is bijna eerstehands informatie."

Driessen begrijpt dat Ajax het gerucht ontkent en niet blij is dat het in de krant is verschenen. "Ze gaan hier natuurlijk niet op reageren. Ik begrijp dat ook het kamp De Boer niets zegt, want dan ondermijn je de positie van Ten Hag. Het komt ook helemaal niet gelegen dat dit in de krant staat."

Lees ook'Ajax verrast en polst 'plan B' De Boer voor eventuele terugkeer in Amsterdam'