'PSV heeft opvolger van Lozano in het vizier: bijzondere aandacht voor Belg'

'PSV heeft opvolger van Lozano in het vizier: bijzondere aandacht voor Belg'

15-05-2018 06:40
28

Mocht Hirving Lozano al na één seizoen vertrekken bij PSV, dan hoeft de club mogelijk niet ver te zoeken voor een vervanger. Standard Luik-aanvaller Edmílson Junior is in beeld in Eindhoven, meldt Voetbal International.

Meerdere clubs, waaronder PSV, volgen de verrichtingen van de 23-jarige Belg van Braziliaanse komaf met bijzondere belangstelling. Edmílson maakte vooral indruk in de play-offs. Hij scoorde als linksbuiten in negen wedstrijden al zeven keer en gaf drie assists. Daarmee behoort hij tot de smaakmakers in de Jupiler Pro League.

Edmílson werd maandagavond door zijn collega's verkozen tot op twee na beste speler van de Belgische competitie, achter Hans Vanaken en Ruud Vormer. Hij heeft nog een contract voor één seizoen, maar ontving al een sterk verbeterde aanbieding. De verwachting is dat geïnteresseerde clubs diep in de buidel moeten tasten. Dat lijkt PSV alleen te doen als Hirving Lozano of Steven Bergwijn vertrekt.

Met name de Mexicaan kende een goed seizoen bij de landskampioen. In aanloop naar het WK in Rusland weet hij de interesse al op zich gericht door gerenommeerde clubs in grotere competities.