Update: PSV reageert niet op teksten van aanstaande Ajacied Labyad

Update: PSV reageert niet op teksten van aanstaande Ajacied Labyad

15-05-2018 12:17
332

PSV heeft een serieuze poging gewaagd om Zakaria Labyad naar Eindhoven te halen. Dat heeft de kersverse Ajax-aanwinst dinsdagochtend onthuld in een gesprek met De Telegraaf.

De huidige middenvelder van FC Utrecht was al langere tijd in onderhandeling met Ajax, totdat er ineens een 'Nederlandse topclub' op de stoep stond. Labyad liet maandag nog in het midden om welke topclub het ging, maar laat nu weten dat PSV hem benaderde voor een terugkeer.

"Ik heb telefonisch contact met Marcel Brands gehad en werd door Phillip Cocu geappt. Maar ik had een verleden bij PSV. Is het dan verstandig terug te gaan? Mijn familie en ik dachten uiteindelijk van niet." Labyad speelde tussen 2010 en 2012 voor PSV, waarna hij een geruchtmakende overstap naar Sporting Portugal maakte.

De 25-jarige Marokkaans international heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag een stap omhoog wilde maken. "Ik wist van mezelf dat ik het kon, maar ik begon bij FC Utrecht op nul. Ook qua salaris, want ik heb daar bijna voor niks gevoetbald. Alles met het doel om weer naar de top te gaan. Als dat dan lukt, is het een geweldig gevoel."

Dat zijn keuze uiteindelijk op Ajax is gevallen, heeft te maken met trainer Erik ten Hag, die Labyad nog kent van zijn tijd in de Galgenwaard. "De aanwezigheid van Erik heeft mijn wens naar Ajax te gaan vele malen versterkt. Maar ook zonder hem was ik graag die kant op gegaan."

Update 12.17: PSV wil niet reageren op de bewering van Labyad, meldt het Eindhovens Dagblad. Labyad claimde dat PSV hem terug wilde halen naar Eindhoven, maar daar gaat de club niet op in.