'Utrecht ontvangt in eerste instantie 5,5 miljoen, bedrag kan nog flink oplopen'

'Utrecht ontvangt in eerste instantie 5,5 miljoen, bedrag kan nog flink oplopen'

15-05-2018 07:15
60

De transfer van Zakaria Labyad naar Ajax doet de kassa van FC Utrecht opnieuw rinkelen. De Domstedelingen ontvangen minimaal 5,5 miljoen euro voor de aanvallende middenvelder. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot zeven miljoen.

Dat meldt De Telegraaf. Voor Utrecht is het de vijfde financiële klapper in twee seizoenen tijd. Eerder verkocht de club al Timo Letschert (Sassuolo), Bart Ramselaar (PSV), Sébastien Haller (Eintracht Frankfurt) en Sofyan Amrabat (Feyenoord). "Het was al duidelijk dat we dit seizoen door de transferinkomsten zwarte cijfers zouden schrijven. Die cijfers worden door deze transfer alleen maar beter", stelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat FC Utrecht en Ajax de transfer van Labyad over de play-offs heen zouden tillen. "Maar het is allemaal in een stroomversnelling gekomen doordat het nieuws naar buiten kwam. We hebben er daarom voor gekozen het zo snel mogelijk af te ronden, zodat er duidelijkheid komt voor de finale van de play-offs", aldus Zuidam, die Joris van Overeem al presenteerde als versterking voor volgend seizoen.

Op korte termijn zal de Duitse linksback Leon Guwara volgen. Daarnaast wil Utrecht met de Labyad-miljoenen Simon Gustafson overnemen van Feyenoord.