'Chelsea neemt na FA Cup-finale afscheid en zet in op pikante trainerswissel'

'Chelsea neemt na FA Cup-finale afscheid en zet in op pikante trainerswissel'

15-05-2018 07:29
9

Chelsea lijkt van plan te zijn om een bijzonder pikante transfer te realiseren. Volgens het doorgaans betrouwbare medium Sky Sports denken The Blues aan het aanstellen van Mauricio Pochettino als nieuwe manager.

De Argentijnse eindverantwoordelijke van Tottenham Hotspur zou in dat geval de opvolger van Antonio Conte worden. De Italiaan bracht in zijn debuutseizoen direct de landstitel naar Stamford Bridge, maar is bezig aan een veel mindere tweede jaargang. Hoewel Chelsea zich plaatste voor de FA Cup-finale, eindigde het in de competitie op een vijfde plek, waardoor het volgend seizoen niet in de Champions League speelt. Naar verwachting gaan Chelsea en Conte, ondanks een tot 2019 doorlopend contract, na de bekerfinale van zaterdag afscheid nemen van elkaar.

Conte zit al langer op de schopstoel en in de Britse media wordt al maandenlang volop gespeculeerd over zijn opvolging. Onder meer Luis Enrique, Rafael Benitez, Carlo Ancelotti en Maurizio Sarri werden al genoemd als nieuwe Chelsea-trainer. Aan dat lijstje kan nu de naam van Pochettino worden toegevoegd, maar het is nog maar zeer de vraag of Tottenham mee wil werken aan een transfer. De 46-jarige Argentijn ligt nog drie jaar vast bij The Spurs, die volgend jaar wél in de Champions League spelen. Bovendien lijkt hij van plan om de selectie van Tottenham door middel van flinke investeringen deze zomer naar zijn hand te zetten.