Degradatie doet zich voelen bij Roda JC: Die kunnen we nu niet meer betalen

Degradatie doet zich voelen bij Roda JC: "Die kunnen we nu niet meer betalen"

15-05-2018 07:30
48

Roda JC droomde een jaar geleden dankzij Alexei Korotaev al voorzichtig van de Champions League, maar wacht nu de harde gevolgen van degradatie. Die zijn volgens technisch directeur Harm van Veldhoven enorm.

Het budget krimpt met dertig tot veertig procent, meldt de Limburger. Door het wegvallen van tv-gelden, recettes en sponsorinkomsten zal de huidige begroting van 10,5 miljoen euro fors omlaag moeten, met enkele miljoenen. Om dat op te vangen zal Roda wellicht in alle geledingen moeten saneren, van de jeugdopleiding tot het personeel.

Wedden

Meer odds

Van Veldhoven verwacht dat het huidige spelersbudget van 4 miljoen euro met 'dertig tot veertig procent' zal krimpen. Hij schat dat minstens de helft van de selectie zal vertrekken. "We hebben al met heel veel interessante spelers gesproken, maar die kunnen we nu niet meer betalen. Nu komen we in een andere categorie terecht."

De vraag is hoe lang het gaat duren voordat Roda terugkeert in de Eredivisie. De concurrentie is met clubs als FC Twente, NEC, SC Cambuur en Go Ahead Eagles enorm. Van Veldhoven wil niet alles op alles zetten om meteen te promoveren, maar kiest voor een verantwoorde wederopbouw. "We moeten realistisch zijn. We moeten zodanig saneren dat we de organisatie niet scheef trekken. We hebben gekozen voor een beleid en dan moet je niet alles weer op de kop gaan zetten."

Ondertussen is het onduidelijk wie de opvolger wordt van eigenaar Frits Schrouff. Korotaev is nog altijd verwikkeld in een strafzaak in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook werd Roda in verband gebracht met de Belgische vastgoedmagnaat Bart Verhaeghe en de Iraanse zakenman Salar Azimi. "Dat zijn allemaal speculaties. Daar kan ik niks mee", zegt Van Veldhoven in De Telegraaf. "Op dit moment is het zo dat we er financieel flink op achteruit gaan."