'Leegloop dreigt voor geplaagd NEC: drie keepers en twaalf veldspelers'

'Leegloop dreigt voor geplaagd NEC: drie keepers en twaalf veldspelers'

15-05-2018 07:58
28

NEC lijkt een loodzware transferzomer tegemoet te gaan. De Nijmegenaren slaagden er dit seizoen niet in om na één jaar weer terug te keren in de Eredivisie en moeten noodgedwongen de selectie renoveren, meldt de Gelderlander dinsdagochtend.

Liefst vijftien spelers kunnen De Goffert deze zomer verlaten. Aanvoerder Gregor Breinburg loopt uit zijn contract en kondigde al aan dat hij gaat vertrekken. Ook Wojciech Golla, Mohamed Rayhi, Michael Heinloth, Steeven Langil en Janio Bikel beschikken over een aflopende verbintenis, net als de drie doelmannen Joris Delle, Marco van Duin en Maarten Paes. De nummer drie van het voorbije Jupiler League-seizoen kan echter nog een éénjarige optie in het contract van Langil lichten en wil langer door met Van Duin, Golla en Rayhi.

Daarnaast beschikken de Nijmegenaren over vier huurlingen: Ted van de Pavert en Anass Achahbar keren in principe terug naar PEC Zwolle, waar ze een doorlopend contract hebben. NEC heeft een optie tot koop voor het duo, maar het is nog maar de vraag of men de benodigde transfersom op kan hoesten. De Feyenoord-huurlingen Calvin Verdonk en Jari Schuurman lijken niet meer terug te keren in Nijmegen. De talenten Arnaut Groenveld en Ferdi Kadioglu liggen nog vast tot respectievelijk 2020 en 2021, maar NEC lijkt financieel genoodzaakt om de twee te verkopen.

Lees ook: 'We zijn geen club voor het linkerrijtje van Eredivisie, dat kunnen we niet aan'