Kuyt over mislukte peptalk Gio: 'Spelers hadden zoiets van: jij zou 't toch doen?'

Kuyt over mislukte peptalk Gio: 'Spelers hadden zoiets van: jij zou 't toch doen?'

15-05-2018 08:30
68

Feyenoord is niet blij met de inhoud van het nieuwe boek van Dirk Kuyt. De club distantieert zich zelfs van de teksten van de Katwijker, die snapt dat zijn verhaal kritisch overkomt.

Met name coach Giovanni van Bronckhorst lijkt er niet al te goed vanaf te komen. "Ik heb laten opschrijven hoe ik alles heb beleefd. Daar heb ik recent met Feyenoord ook over gesproken. Als je een boek schrijft, moet je iets te vertellen hebben. Dat heb ik gedaan", reageert Kuyt in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

De voormalig aanvaller vertelt in zijn boek onder meer dat Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi voor de verloren kampioenswedstrijd tegen Excelsior aan hem vroegen om de peptalk te houden. Van Bronckhorst besloot het echter zelf te doen. "In de beleving van Giovanni vroeg ik: 'doe jij het of doe ik het?'", zegt Kuyt daarover. "In mijn beleving heb ik gezegd dat de spelers mij vroegen het te doen. Dat bedoel ik dus met mijn waarheid."

Kuyt zegt in het boek vervolgens dat de peptalk van Van Bronckhorst in Kralingen mislukte. "Voor mijn gevoel kwam het niet aan en de spelers hadden ook zoiets van: 'Dirk zou dit toch doen?'."

Dat hij en Van Bronckhorst volgend seizoen moeten samenwerken, is volgens Kuyt geen probleem. Hij gaat aan de slag als trainer van Feyenoord onder 19. "Ik geef Van Geel en Van Bronckhorst toch ook complimenten in het boek? En ja, natuurlijk doet Van Bronckhorst bij mijn afscheidswedstrijd op 27 mei gewoon mee. Waarom niet?"