'Ajax tussen Europese grootmachten die ticket krijgen voor nieuwe opzet WK'

'Ajax tussen Europese grootmachten die ticket krijgen voor nieuwe opzet WK'

15-05-2018 10:00
203

De FIFA wil het WK voor clubs drastisch vernieuwen en dat betekent goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers behoren tot de teams die automatisch worden toegelaten tot het toernooi, meldt El Mundo Deportivo dinsdag.

Vanaf 2021 strijden naar verluidt 24 teams om de wereldtitel. Het toernooi zal vanaf dan in de zomer worden gehouden en duurt drie weken. Europa mag twaalf deelnemers sturen. Volgens de Spaanse sportkrant krijgen naast Ajax ook Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, AC Milan, Liverpool, Internazionale, Manchester United, Juventus en Paris Saint Germain een startbewijs voor de eerste editie.

Al die clubs hebben minstens drie Europa Cup-titels in de prijzenkast en mogen op basis van hun verleden deelnemen. De kanshebbers voor de resterende twee tickets zijn Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, FC Porto, Benfica en Borussia Dortmund. Na de eerste editie kwalificeren de winnaars van de Champions League van de laatste vier jaar zich automatisch, net als de finalisten en de vier clubs met het hoogste UEFA-coëfficiënt.

Het nieuwe toernooi wordt volgens het plan één keer in de vier jaar gehouden en komt in plaats van de Confederations Cup. Zuid-Amerika mag vijf teams afvaardigen en Afrika, Azië en Noord-Amerika elk twee.