Woeste Kuyt eiste gesprek met Van Geel en Van Bronckhorst: Was hij woedend om

Woeste Kuyt eiste gesprek met Van Geel en Van Bronckhorst: "Was hij woedend om"

15-05-2018 11:43
68

Dirk Kuyt heeft vorig seizoen gedreigd te stoppen bij Feyenoord, omdat hij niet meer zeker was van een basisplaats. Dat staat volgens Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka in het nieuwe boek van Kuyt. Kuyt spreekt daarin openhartig over zijn periode bij Feyenoord. De situatie dat hij dreigt te stoppen, komt daarin terug.

"Er staat letterlijk in dat Van Geel en Van Bronckhorst hem een basisplaats hebben beloofd in zijn tweede seizoen", zegt Gouka bij Natafelen van FOX Sports. "Dirk zei: ik wil verder, maar onder bepaalde voorwaarden. Ik wil alles spelen. Toen hebben ze gezegd: je bent onze belangrijkste man, dus je gaat alles spelen. Op een gegeven moment speelde hij niet alles meer, daar werd hij boos om. Opzich misschien terecht, maar ik heb aan de andere kant nog nooit gehoord van zo'n afspraak."

Kenneth Perez kan zich niet voorstellen dat Feyenoord die belofte heeft gedaan aan Kuyt. "Dat is misschien zijn waarheid. Soms hoor je alleen de goede dingen in een gesprek en vergeet je hoe het gezegd is. Of het is gebeurd? Absoluut niet. Er is geen club die zegt: jij speelt altijd."

Gouka vertelt over een wedstrijd van Feyenoord bij FC Twente, waarin Kuyt gewisseld werd. Hij 'eiste' een gesprek met de directie. "Daar was hij woedend om. Hij belde Van Geel op en zei: morgen wil ik bij je zijn op kantoor en ook Van Bronckhorst moet erbij zijn. Hij dreigde ook met: dan stop ik ermee, want dit is niet wat ik wil. Dit is niet wat we hebben afgesproken."

Gouka vervolgt: Van Bronckhorst heeft toen gezegd: zie het maar als een incident, want jij bent onze belangrijkste speler en jij gaat altijd spelen. Dirk werd natuurlijk toch minder en Feyenoord heeft besloten om hem niet altijd op te stellen. Daar zit voor hem de woede, omdat hij het gevoel had dat hij nog steeds belangrijk was."