Löw verrast met Duitse voorselectie: 'golden boy' ontbreekt, spits debuteert

Löw verrast met Duitse voorselectie: 'golden boy' ontbreekt, spits debuteert

15-05-2018 13:20
45

Mario Götze, de man die Duitsland vier jaar geleden het goud bezorgde in Brazilië door tijdens de finale de winnende goal te maken, is door bondscoach Joachim Löw níet opgeroepen voor het WK in Rusland. De Duitse voetbalbond maakte dinsdagmiddag de voorselectie van Löw bekend.

In totaal staan er 27 namen op de lijst van Löw. De meest opvallende spelers zijn Manuel Neuer (Bayern München) en Nils Petersen (SC Freiburg). Laatstgenoemde scoorde dit seizoen aan de lopende band in de Bundesliga, maar speelde nog nooit voor Die Mannschaft. Löw heeft Petersen verkozen boven Bayern-spits Sandro Wagner. Hij ontbreekt.

Neuer, aanvoerder van de nationale ploeg, is al vrijwel het hele seizoen uit de roulatie met een voetblessure. Onlangs hervatte Neuer weliswaar de training in München, maar hij heeft nog geen speelritme. Sven Ulreich stond dit seizoen op doel bij de kampioen.

Götze ontbreekt zoals gezegd. De Borussia Dortmund-ster kampte dit seizoen met diverse blessure. Ploeggenoot Marco Reus - ook blessuregevoelig - is wél opgeroepen door Löw. Zoals verwacht is ook Ajacied Amin Younes niet van de partij. Hij kwam sinds de winterstop amper in actie in Amsterdam. 

De 27-koppige voorselectie van Duitsland

Keepers: Marc-André Ter Stegen, Bernd Leno, Manuel Neuer en Kevin Trapp

Verdedigers: Jonathan Tah, Mats Hummels, Niklas Süle, Joshua Kimmich, Jérôme Boateng, Matthias Ginter, Jonas Hector, Marvin Plattenhardt en Antonio Rüdiger 

Middenvelders: Mesut Özil, Ilkay Gündogan, Leon Goretzka, Julian Draxler, Sami Khedira, Toni Kroos en Sebastian Rudy

Aanvallers: Thomas Müller, Mario Gómez, Julian Brandt, Nils Petersen, Marco Reus, Leroy Sané en Timo Werner