'Man United maakt gigantische De Ligt-deal mogelijk met transfer van 55 miljoen'

'Man United maakt gigantische De Ligt-deal mogelijk met transfer van 55 miljoen'

15-05-2018 14:08
130

De transfer van Matthijs de Ligt naar Tottenham Hotspur komt in een stroomversnelling wanneer Toby Alderweireld de overstap maakt naar Manchester United. José Mourinho heeft zo'n 55 miljoen euro over voor de Belgische routinier van Spurs. Dat meldt The London Evening Standard dinsdag. 

Alderweireld ligt volgens tal van media op ramkoers in Londen. De 29-jarige international eist een salaris dat Tottenham niet wil en kan betalen. Voorzitter Daniel Levy is daarom geneigd om de voormalig Ajacied in de zomer te verkopen. Alderweireld moet zo'n 55 miljoen euro opleveren.

Onder meer FC Barcelona en Chelsea worden gelinkt aan de stopper, maar volgens The London Evening Standard gaat Manchester United voorop in de race voor de international. Mourinho ziet Alderweireld als een ideale versterking. 

Het geld dat de routinier oplevert, wil Spurs investeren in Matthijs de Ligt. De achttienjarige Ajacied, die minstens 50 miljoen euro moet opleveren, prijkt hoog op het verlanglijstje van manager Mauricio Pochettino. Vorig jaar nam Tottenham ook al Davinson Sánchez over van Ajax. Hij kostte ruim 40 miljoen euro.