Van Persie legt lat hoog en wil Barça en Real achterna: Moet onze uitdaging zijn

Van Persie legt lat hoog en wil Barça en Real achterna: "Moet onze uitdaging zijn"

15-05-2018 14:45
77

Met zijn ervaring en oog voor detail hoopt Robin van Persie zijn Feyenoord-collega's nog beter te maken. De 34-jarige spits, die maandag onthulde dat hij ook volgend seizoen actief is in De Kuip, vindt dat de Rotterdamse topclub het niveau van FC Barcelona en Real Madrid moet nastreven. 

"Als oudere speler heb je de verplichting je ervaringen te delen. Die gasten bij Feyenoord zagen ook dat ik ze wilde helpen. Details maken wat dat betreft het verschil. Toen ik er net was, zag ik ze een pass- en trapvorm doen. Dat ging heel goed, het niveau was prima, maar in voetbal is er altijd nog een ander level, het topniveau. Ik maakte ze daarop attent en dat vonden ze geweldig", tekende Voetbal International op uit de mond van de aanvaller. 

"Wat dat dan was, dat extra hoge niveau? Dan vertel ik ze over Arsenal, hoe het daar ging. Dat was top van de top. Waar gaat het om bij zo'n oefening? Natuurlijk, iedere bal moet goed zijn, juiste snelheid, juiste been, maar dat moet je kunnen zonder met je ogen te knipperen, dat je weet dat de bal die jij krijgt goed is en je medespeler erop kan vertrouwen dat de bal die jij hem geeft, ook perfect is."

"Je moet een vertrouwensband creëren", vervolgt Van Persie. "Als je dat level bereikt, kom je op het niveau van Barça en Real Madrid. Onze uitdaging moet zijn dat na te streven en waarom kan dat niet? Ik werd bij Manchester United in mijn eerste jaar kampioen, maar het niveau van passen en trappen was tijdens trainingen niet hoger dan nu bij Feyenoord."