Labyad licht controversiële actie toe: Ik vond het gewoon leuk

Labyad licht controversiële actie toe: "Ik vond het gewoon leuk"

15-05-2018 15:20
85

Zakaria Labyad maakte zich eerder dit jaar bepaald niet populair bij medespelers en fans van FC Utrecht toen hij na afloop van het duel met thuisduel met Ajax het shirt van Hakim Ziyech aantrok. Met die actie had de kersvers Ajacied 'geen bijbedoeling', vertelt hij nu. 

Labyad wist toen al wél dat er een transfer naar Amsterdam in het vat zat, zegt de aanvaller dinsdag op de website van Ajax. "Ja, natuurlijk wel. Er werd volop gespeculeerd in de media. Maar die shirtwissel had geen bijbedoeling op die manier."

"Het was puur en alleen omdat Hakim en ik goede vrienden zijn. We kennen elkaar al vanuit de jeugd bij sc Heerenveen en ik vond het gewoon leuk om tegen hem te spelen."

Labyad sprak uitgebreid met Ziyech voordat hij deze week een vierjarig contract signeerde bij Ajax. "Hakim vertelde me dat Ajax een heel goede en mooie club is om bij te spelen. De mensen hier zijn fijn om mee om te gaan en er wordt op hoog niveau gevoetbald."

"Volgens Hakim kom ik bij Ajax goed tot mijn recht en hij zegt dat ik hier een betere speler kan worden. Volgens mij heeft hij gelijk."