Hij heeft geen steentje, maar een grote steen bijgedragen aan de landstitel

"Hij heeft geen steentje, maar een grote steen bijgedragen aan de landstitel"

15-05-2018 18:48
12

Een jaar na het kampioenschap van Feyenoord keert Eljero Elia - voor even - terug in De Kuip. De aanvaller van Basaksehir is 27 mei aanwezig bij de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt en daar is Elia blij mee. 

Kuyt nodigde onder meer Elia persoonlijk uit voor het afscheid. "Dat is typisch Dirk", zegt Elia op de website van Feyenoord. "Hij hoeft ons er niet bij te betrekken, maar doet het toch. Hij probeert namelijk altijd het beste te doen voor een ander. Dat heeft hij altijd al gedaan en daarom verdient hij ook een groots afscheid."

"Dirk is Dirk, down to earth. Hij staat altijd voor je klaar en is met je bezig. Tegen mij zei hij bijvoorbeeld dat ik wat vaker mijn rust moest pakken en dat ik no matter what mezelf moest blijven. Naar dat soort adviezen heb ik goed geluisterd", aldus Elia. 

"Ik luisterde natuurlijk naar hem, want hij is een speler met een grote reputatie, maar ook een speler met wie ik mooie dingen heb meegemaakt. Hij heeft geen steentje, maar een grote steen bijgedragen aan de landstitel vorig jaar. En we hebben samen een WK-finale gespeeld met het Nederlands elftal. Dat zijn mooie dingen."