'Roda-huurling kan naar de Premier League: drie clubs hebben interesse'

'Roda-huurling kan naar de Premier League: drie clubs hebben interesse'

15-05-2018 21:19
15

Volgens de Engelse tabloid The Daily Mail staat Donis Avdijaj in de belangstelling van drie Premier League-clubs. Het gaat om Everton, Newcastle United en Huddersfield Town.

Avdijaj is officieel eigendom van Schalke 04, dat hem dit seizoen verhuurde aan Roda JC. De aanvaller heeft in Gelschenkirchen nog maar een contract voor een jaar, waardoor de club hem deze zomer moet verkopen om nog wat te verdienen. Schalke wil volgens The Daily Mail iets minder dan drie miljoen euro krijgen voor Avdijaj.

Everton, Newcastle en Huddersfield kunnen Avdijaj dus voor een schijntje oppikken bij Schalke. De club had hoge verwachtingen van de Kosovaarse international, die er niet in is geslaagd om zich in het elftal van de Bundesliga-club te knokken. Avdijaj werd eerder al anderhalf jaar lang verhuurd aan het Oostenrijkse Sturm Graz. Afgelopen januari werd hij verhuurd aan Roda, de club die afgelopen zondag degradeerde naar de Jupiler League.

Schalke hoopte dat Avdijaj hetzelfde pad zou bewandelen als Mesut Özil, Julian Draxler en Max Meyer, spelers die doorbraken bij Schalke. Dat is niet gelukt. Ook Liverpool zat een tijdje achter hem aan. Schalke hoopt Avdijaj deze zomer te verkopen, zodat de club nog iets kan verdienen aan een transfer.