Aangeslagen Dost reageert vanuit ziekenhuis: Ik ben leeg

Aangeslagen Dost reageert vanuit ziekenhuis: "Ik ben leeg"

15-05-2018 22:00
44

Bas Dost heeft vanuit een ziekenhuis in Portugal gereageerd op de laffe aanval van een grote groep gemaskerde hooligans, die de selectie van Sporting Portugal mishandelde. "Ik heb hier geen woorden voor."

Voor de training slaagden ongeveer vijftig hooligans erin om het normaal gesproken afgesloten trainingscomplex van Sporting binnen te komen. Dost was de eerste die in het vizier kwam en kreeg dan ook als eerste flinke klappen, vermoedelijk met een riem. Het Algemeen Dagblad sprak met Dost. "Dit heb ik totaal niet zien aankomen. Echt ongelooflijk wat hier gebeurd is", zo laat hij weten aan de krant.

"We zijn ons allemaal kapot geschrokken. Het was echt een dreigende situatie", zegt Dost. Sporting speelt zondag de bekerfinale tegen CD Aves, maar dat is niet iets wat Dost nu bezighoudt. "Ik ben leeg. Dit is een drama voor iedereen."

Sporting nam in een statement al afstand van de laffe daad. 'Sporting Portugal keurt de gebeurtenissen van vanmiddag op het sportcomplex ten zeerste af. We kunnen op geen enkele manier begrip opbrengen voor de daden van vandalisme en agressie richting de spelers, de coaches en het andere personeel.'

Lees ookVijftig gemaskerde mannen vallen Sporting-selectie aan: hoofdwonden Dost