Kashia kopt Vitesse in blessuretijd naar overwinning tegen FC Utrecht

Kashia kopt Vitesse in blessuretijd naar overwinning tegen FC Utrecht

15-05-2018 22:36
163

Vitesse heeft de eerste play-off-finale van FC Utrecht weten te winnen. Alles leek erop dat de wedstrijd in 2-2 zou eindigen, maar in de absolute slotfase ging Vitesse alsnog met de zege aan de haal: 3-2.

De eerste tien minuten waren voor Utrecht. De ploeg van Jean-Paul de Jong kon twee keer profiteren van onoplettendheid en laksheid van Vitesse, maar scoorde niet. Yassin Ayoub en Sander van de Streek kregen twee kansen.

Wedden

Meer odds

Nadat Vitesse wakker was geworden werd het spelbeeld omgedraaid. De Arnhemmers kregen kansen om de score te openen, maar Tim Matavz (paal) en Mason Mount (lat) waren niet scherp genoeg. Vitesse kwam in Arnhem alsnog op voorsprong. Mount stond vogelvrij om de voorzet van Roy Beerens achter David Jensen te koppen: 1-0.

Het inbrengen van de niet fitte Zakaria Labyad bleek een gouden zet van De Jong. Een aantal minuten nadat de aanstaande Ajacied inviel, produceerde Ramon Leeuwin de gelijkmaker op aangeven van de Marokkaan. Leeuwin kopte raak uit een corner van Labyad. Een minuut later had Sean Klaiber de 1-2 op zijn voet.

Na de gelijkmaker van Utrecht was de wedstrijd helemaal los. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Vitesse dat tien minuten voor tijd uit het niets op 2-1 kwam door een beauty van Bryan Linssen. De buitenspeler stond vrij in het strafschopgebied en wipte de bal prachtig over Jensen heen.

Weer een paar minuten later maakte Labyad de 2-2. De aanvaller mocht vanaf een meter of twintig uithalen. Het schot, dat van richting veranderd werd, ging langs doelman Jeroen Houwen. Vrijwel iedereen hield rekening met een remise in Arnhem, maar aanvoerder Guram Kashia kopte Vitesse in blessuretijd alsnog naar een 3-2 overwinning. Komende zaterdag is de return.