Update: Heerenveen presenteert opvolger van Streppel donderdag om 15.00 uur

Update: Heerenveen presenteert opvolger van Streppel donderdag om 15.00 uur

17-05-2018 08:40
48

Jan Olde Riekerink moet bij sc Heerenveen de opvolger worden van Jurgen Streppel. De club hoopt de 55-jarige oefenmeester op korte termijn te kunnen presenteren.

Dat melden het Algemeen Dagblad en de Leeuwarder Courant. Olde Riekerink heeft echter meerdere ijzers in het vuur. "Ik ben momenteel met een paar Nederlandse clubs in gesprek", zo wordt hij geciteerd. "Ik moet nu een beslissing gaan nemen wat ik ga doen. Ik ben net 4,5 week in China geweest. Ook daar heb ik met clubs gesproken. Er ligt in China een heel mooie aanbieding voor mij klaar."

Het is dus allerminst zeker dat Olde Riekerink ingaat op de aanbieding van Heerenveen, maar Olde Riekerink geldt in ieder geval als topkandidaat bij de club uit Friesland. De 55-jarige trainer was voor het laatst actief bij Galatasaray, waar hij in februari vorig jaar werd ontslagen na teleurstellende sportieve resultaten. Eerder was hij actief voor Ajax (jeugdtrainer en hoofd jeugdopleidingen), AA Gent, de Chinese bond en FC Porto. Bij Porto was hij assistent van Co Adriaanse.

Update 16/5 11.12: Heerenveen wil serieus werk maken van de komst van Olde Riekerink, meldt Voetbal International woensdagochtend. De Tukker staat ook in de belangstelling van Excelsior, maar lijkt naar een dienstverband in Friesland te neigen. Beide partijen zijn in onderhandeling en hopen er spoedig uit te komen.

Update 17/5 08.40: Olde Riekerink wordt definitief de nieuwe trainer van Heerenveen, meldt het Algemeen Dagblad. De opvolger van Streppel wordt donderdagmiddag om 15.00 uur gepresenteerd in het Abe Lenstra stadion.