Labyad: 'Was geen smoesje. De interviewer had kunnen zien dat het een grapje was'

Labyad: 'Was geen smoesje. De interviewer had kunnen zien dat het een grapje was'

16-05-2018 00:02
49

Zakaria Labyad had veel moeite om niet zijn mond voorbij te praten over zijn transfer naar Ajax. Maandag werd bekend dat hij voor vier jaar heeft getekend in Amsterdam.

"Ik heb daar best veel moeite mee gehad", geeft Labyad toe tegen FOX Sports. "Ik had het liever eerder naar buiten willen brengen, maar ik had nog niet getekend. Ik tekende op de dag dat het naar buiten kwam. Dinsdagochtend had ik om 07.00 uur een keuring. Daarna moest ik trainen. Ik gaf bij het elftal (van FC Utrecht, red.) aan dat ik zou tekenen. Ik heb de transfer af kunnen sluiten en focus me nu op de play-offs."

Wedden

Meer odds

De Telegraaf meldde dat Labyad vorige week dinsdag gekeurd werd in Amsterdam, maar dat werd door de speler stellig ontkend. Hij zei met een knipoog dat het 'een dubbelganger' geweest moet zijn. Voetbal International stelt dat Labyad 'smoesjes' moest verzinnen om geheim te houden dat hij naar Ajax zou gaan. "Dat waren geen smoesjes. Ik lachte daarna, dus degene die mij interviewde had wel kunnen zien dat het een grapje was."

Labyad herhaalt in gesprek met de NOS dat hij contact heeft gehad met PSV, dat hem ook wilde hebben. "Ik heb inderdaad contact gehad met PSV, maar ik heb aan het begin al duidelijk aangegeven dat ik maar naar een club wilde en dat was Ajax."

Ajax-trainer Erik ten Hag was dinsdagavond aanwezig in Arnhem bij het duel tussen Vitesse en FC Utrecht. Labyad: "Ik sprak Ten Hag toevallig gisteren. Hij wenste me veel succes. Hij kijkt met alle plezier naar ons. Iedereen is nog steeds lovend over hem hier. Hij kan altijd bij ons terecht."