Van Ginkel enthousiast: 'Echt veel kwaliteit, zag hem als mijn kleine broertje'

Van Ginkel enthousiast: 'Echt veel kwaliteit, zag hem als mijn kleine broertje'

16-05-2018 07:00
11

Toen Marco van Ginkel begin vorig seizoen herstelde van een zware knieblessure, speelde hij bij Chelsea onder 23 samen met Mason Mount. De PSV-aanvoerder is enthousiast over de negentienjarige Vitesse-huurling.

"Mason heeft echt veel kwaliteit. Hij heeft goed inzicht, is snel en sterk aan de bal. Bovendien is hij altijd in beweging", zegt Van Ginkel tegen Voetbal International. De Oranje-international nam de jonge middenvelder bij de hand. "Ik zag hem een beetje als mijn kleine broertje. Soms hielp ik hem wel. Zei ik dat hij meer ballen op moest eisen bijvoorbeeld. Hij was zeker de beste man op het veld maar heeft van nature een nogal rustig karakter."

Mount had een moeizame aanloopperiode bij Vitesse, maar kreeg in de tweede seizoenshelft iedereen op de banken. "Ik vind hem echt exceptioneel goed", laat technisch directeur Marc van Hintum van de Arnhemmers weten. "Mason is misschien wel de beste Chelsea-huurling die we hier in al die jaren hebben gehad. Hij is dynamisch, doelgericht, snel op de eerste meters, hij heeft diepgang en een goed schot. Eigenlijk beschikt hij over alles. En het belangrijkste: hij heeft ongelofelijke mentaliteit."

"Mason is een jongen voor wie je naar het stadion komt. Als hij zich op dezelfde voet door blijft ontwikkelen, kan hij de internationale top halen", voorspelt Van Hintum.