Jupiler League-topscorer Lieder kiest voor avontuur in Denemarken

  Jupiler League-topscorer Lieder kiest voor avontuur in Denemarken

  woensdag 16 mei 2018 om 07:56

  Mart Lieder vertrekt naar Denemarken. De topscorer van het voorbije seizoen in de Jupiler League heeft een akkoord bereikt met SönderjyskE, waar hij een contract voor twee jaar tekent.

  Dat meldt de Deense club woensdagochtend. Lieder had een aflopend contract bij FC Eindhoven, waardoor hij transfervrij de overstap maakt. De 28-jarige spits scoorde afgelopen seizoen liefst dertig keer in de Jupiler League. Met de Brabanders, die als twaalfde eindigden, greep hij desondanks naast een ticket voor de play-offs om promotie en degradatie.

  S"pnderjyskE is de nummer acht van de reguliere competitie in Denemarken. In een van de degradatiegroepen kwam de club niet in de problemen. Lieder wordt bij zijn nieuwe werkgever ploeggenoot van Kees Luijckx.

  Lieder had de clubs voor het uitkiezen, meldde het Eindhovens Dagblad vorige maand. Vanuit de subtop, middenmoot en onderkant van de Eredivisie werd er geïnformeerd. Ook clubs van het tweede niveau in Engeland en Duitsland toonden interesse. 

  Plaats een reactie

  Smithsonian +31494
  woensdag 16 mei 2018 om 08:22
  Mooie transfer. Denk niet dat hij de eredivisie aan kon.
  Vind ik leuk
  ihvmmdk +6543
  woensdag 16 mei 2018 om 08:35
  LOL dus daar speelt Kees Luijckx. Lang niet meer van die jongen gehoord sinds zijn tijd in NL.
  [Reactie gewijzigd op woensdag 16 mei 2018 om 08:36]
  Vind ik leuk
  Rodajc +14327
  woensdag 16 mei 2018 om 08:48
  Totaal niet verrassende transfer. Zijn vriendin was al naar Denemarken vertrokken en het is overduidelijk dat Lieder haar belangrijker vindt dan zijn club (terecht), dus deze 'VdVaart-transfer' was te voorspellen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Jupiler League-topscorer Lieder kiest voor avontuur in Denemarken