Advies voor De Ligt en Kluivert: 'Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen'

Advies voor De Ligt en Kluivert: 'Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen'

16-05-2018 08:45
37

Kenny Tete denkt dat Matthijs de Ligt en Justin Kluivert vooral hun gevoel moeten volgen. De twee Ajacieden worden volop in verband gebracht met een transfer. De vraag rijst of ze al klaar zijn voor een avontuur over de grens.

"Mensen vroegen mij dat soort dingen ook toen ik wegging", reageert Tete in De Telegraaf. De rechtsback was zelf twintig toen hij naar Olympique Lyon vertrok. "Maar wat is nou het juiste moment om te gaan? Ik durf dat niet te zeggen. Je ziet jongens soms een transfer maken omdat ze zogenaamd zijn uitgeleerd in de Eredivisie. Vervolgens spelen ze in het buitenland helemaal niet."

"En soms zie je ook jongens vertrekken, waarvan je denkt: jij speelde niet eens vaak in de Eredivisie. En die pakken daarna wél door", aldus Tete. "Daarom is zoiets heel moeilijk te zeggen. Het belangrijkste is gewoon dat die jongens aan spelen toekomen en zich kunnen blijven ontwikkelen."

"Ajax is daarvoor een hele mooie club en Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten. Maar ze moeten hierin hun eigen gevoel volgen. Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen en vooral wát ze uiteindelijk kiezen. Ik blijf het volgen."