NAC haalt droomkandidaat binnen: Van der Gaag tekent voor twee jaar in Breda

NAC haalt droomkandidaat binnen: Van der Gaag tekent voor twee jaar in Breda

16-05-2018 08:34
53

Mitchell van der Gaag wordt de nieuwe trainer van NAC Breda. De Brabanders hebben een akkoord bereikt met de 46-jarige oefenmeester, die overkomt van Excelsior. Hij is de opvolger van Stijn Vreven.

Van der Gaag tekent een contract tot medio 2020 in het Rat Verlegh Stadion, met een optie voor nog een seizoen. "Met deze overgang naar NAC heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel. Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland", zegt hij op de clubsite.

Technisch directeur Hans Smulders noemt de komst van Van der Gaag 'geweldig nieuws'. "Ik heb eerder kort met hem samengewerkt bij FC Eindhoven, dus ken hem al wat langer. Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders, garant staat voor veel trainingsarbeid en een goede visie heeft op het trainersvak. Ook heeft hij de kwaliteit om een grote specialistische staf vanuit meerdere vakgebieden aan te sturen en steekt veel tijd in het individueel beter maken van spelers."

"Met zijn energie, werklust en enorme drive om te winnen past hij goed bij het DNA van deze club. Door zijn ervaringen in het buitenland is hij bovendien gewend om te gaan met de druk die komt kijken bij een club als NAC", aldus Smulders. Van der Gaag eindigde de afgelopen seizoenen met Excelsior als twaalfde en elfde in de Eredivisie. In maart kondigde hij aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Voor Van der Gaag, die onlangs sc Heerenveen nog afzegde, was ook belangstelling uit Australië. Hij was eerder in het buitenland werkzaam bij Maritimo Funchal, Belenenses en Ermis Aradippou.