Elia liep toptransfer naar Bayern München mis: Het contract lag al klaar

Elia liep toptransfer naar Bayern München mis: "Het contract lag al klaar"

16-05-2018 10:15
51

Eljero Elia kijkt terug op een geslaagde voetbalcarrière, die hem tot nu toe bij ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Weder Bremen, Southampton, Feyenoord en het Turkse Basaksehir bracht. De 31-jarige buitenspeler had echter een nóg veel grotere transferklapper kunnen maken.

Tijdens het seizoen 2009/2010 speelde Elia zichzelf in de kijker bij Bayern München, onthult hij in gesprek met FunX. "Ik speelde heel goed bij HSV en Bayern wilde me na het seizoen overnemen. Mijn zaakwaarnemer was al daarheen gegaan en het contract lag al klaar. Maar ik had een beetje mot met Armin Veh, onze trainer. Hij wilde ontslagen worden om vier miljoen mee te pakken, dus toen zette hij Ruud van Nistelrooy, Zé Roberto en mij op de bank. Daarna werd Jupp Heynckes trainer bij Bayern, hij is de beste vriend van Veh. Toen zei ik al tegen mijn zaakwaarnemer: dit gaat hem niet meer worden."

Als aanstormend talent van ADO Den Haag stond Elia in de belangstelling van Ajax, maar ook die transfer vond geen doorgang. "Ik speelde vier jaar bij ADO in de jeugd, toen werd ik gescout door Ajax. Maar het heeft me goed gedaan dat ik daar niet naartoe ben gegaan. Het heeft me meer motivatie gegeven om te slagen."