'Passende beloning' voor AZ-revelatie: contract opengebroken en verlengd

'Passende beloning' voor AZ-revelatie: contract opengebroken en verlengd

16-05-2018 11:46
18

Thomas Ouwejan blijft nog tot medio 2022 aan AZ verbonden. De nummer drie van de Eredivisie heeft het contract van de 21-jarige linksback opengebroken en verlengd, laat het woensdagochtend weten via de officiële kanalen.

De in Amstelveen geboren verdediger beleefde het seizoen van zijn doorbraak: de linksback nam de rol van de vertrokken Ridgeciano Haps over en kwam dit seizoen tot 31 Eredivisie-duels. "Hoewel zijn contract nog twee seizoenen doorliep, vonden wij dat zijn ontwikkeling een passende beloning moest krijgen", stelt technisch directeur Max Huiberts. "Thomas is een jongen uit de regio, heeft een goed loopvermogen en uitstekend linkerbeen. We zijn dan ook blij dat we hem langdurig aan de club hebben kunnen binden."

Ouwejan zelf is ook dik tevreden over de deal. "Ik ben hier erg blij mee. Het is hartstikke mooi om voor zo'n lang tijd te mogen bijtekenen. AZ is een nuchtere club en dat past bij mij." Veel tijd om te genieten heeft Ouwejan echter niet. De linksback meldt zich, met zijn nieuwe verbintenis op zak, bij Jong Oranje, dat in Zuid-Amerika oefeninterlands tegen Bolivia en Paraguay afwerkt.