Verbazing en ergernis in Rotterdam: 'Feyenoord bestond niet voordat Dirk kwam'

Verbazing en ergernis in Rotterdam: 'Feyenoord bestond niet voordat Dirk kwam'

16-05-2018 12:54
98

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam verbaast zich over 'Het geloof in succes', een boek van Dirk Kuyt dat deze week op de markt kwam. In het boek kijkt Kuyt terug op zijn carrière en - uiteraard - het kampioensjaar met Feyenoord. 

"Ik heb wat fragmenten gelezen en als je dat zo ziet, dan had Feyenoord Martin van Geel niet nodig, Giovanni van Bronckhorst niet nodig, de medische staf niet nodig, eigenlijk helemaal niemand nodig, want Dirk regelde het wel eventjes", aldus Voetbal International-journalist Krabbendam.

"Feyenoord bestond niet eens voordat Dirk kwam. Iedereen heeft het recht om een boek te schrijven, maar ik weet wel dat er in Rotterdam met gefronste wenkbrauwen op is gereageerd."

Van Bronckhorst komt er in sommige passages bekaaid van af. Duidelijk wordt dat Kuyt bepaalde beslissingen van de trainer niet begreep. "Wat heeft Van Bronckhorst nou gedaan? Hij heeft zijne koninklijke hoogheid op de bank gezet, terwijl hij als trainer gewoon bepaalt wat in zijn ogen de sterkste opstelling is."

Lees ook: Feyenoord distantieert zich van boek Kuyt: 'Herkennen ons er niet in'