FC Utrecht slaat na Van Overeem-deal wéér toe: Veel power en drive

FC Utrecht slaat na Van Overeem-deal wéér toe: "Veel power en drive"

16-05-2018 14:07
28

Het hing al even in de lucht en nu is het rond: Leon Guwara is per 1 juli speler van FC Utrecht. De 21-jarige vleugelverdediger wordt overgenomen van Werder Bremen. 

Guwara heeft in stadion Galgenwaard een driejarig contract gesigneerd. Utrecht heeft daarbij nog de optie om er een extra seizoen aan vast te plakken. Dit seizoen werd Guwara door Werder Bremen verhuurd aan SV Darmstadt 98. Namens de formatie uit de 2. Bundesliga kwam de linkspoot tot 25 competitieoptredens. 

Wedden

Meer odds

"Leon is een linksback die qua speelstijl uitstekend past in het type voetbal dat FC Utrecht ambieert", vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op het digitale thuis van Utrecht. "Hij is verdedigend sterk en heeft een goede snelheid, daarbij heeft hij veel power en drive naar voren."

"In de ijzersterke Bundesliga en de eveneens zeer uitdagende 2. Bundesliga deed hij de afgelopen jaren ervaring op. We zijn er trots op dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie voor ons heeft gekozen en het vertrouwen heeft om zich bij FC Utrecht verder te kunnen ontwikkelen."

Maandag sloeg FC Utrecht ook al toe. Toen werd Joris van Overeem vastgelegd. De middenvelder komt over van AZ