'Feyenoord niet happig op deal met Utrecht: liever buitenlandse transfer'

'Feyenoord niet happig op deal met Utrecht: liever buitenlandse transfer'

16-05-2018 14:21
105

Feyenoord verkoopt Simon Gustafson liever aan een buitenlandse club dan aan FC Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. Utrecht heeft in Rotterdam aangegeven dat het Gustafson (23) graag wil inlijven. 

Of de deal uiteindelijk ook tot stand komt, is nog maar de vraag. Volgens het AD wil Feyenoord eigenlijk geen andere club uit de Eredivisie versterken. De Rotterdammers geven er dan ook de voorkeur aan om Gustafson te verkopen aan een buitenlandse ploeg.

Daarnaast denkt Feyenoord dat een transfer naar het buitenland méér geld oplevert. Wat de onttroonde kampioen vraagt voor Gustafson, is onbekend. De Zweedse middenvelder werd afgelopen seizoen verhuurd aan Roda JC. Daar maakte hij tien doelpunten. Het contract van Gustafson loopt door tot medio 2019. 

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken in Utrecht, gaf dinsdagavond voor de camera van FOX Sports ruiterlijk toe dat de nummer vijf van de Eredivisie graag zaken wil doen met Feyenoord. Utrecht verzekerde zich deze week al van de diensten van Joris van Overeem (AZ) en Leon Guwara (Werder Bremen).