Tweede PSV-afvaller in Zeist: aanvaller heeft knieblessure en mist oefenpotjes

Tweede PSV-afvaller in Zeist: aanvaller heeft knieblessure en mist oefenpotjes

16-05-2018 14:46
19

Steven Bergwijn is afgehaakt bij het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller meldde zich woensdag met een knieblessure in Zeist. De kwetsuur blijkt dusdanig van aard dat er in overleg met de medische staf van Oranje is besloten dat de PSV'er niet in actie kan komen tijdens de naderende oefenduels. 

Dat meldt de KNVB in een bericht op de website. De twintigjarige Bergwijn maakte onderdeel uit van de dertigkoppige spelersgroep die door bondscoach Ronald Koeman was geselecteerd. Oranje maakt zich op voor oefenduels met Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). 

Bergwijn behoorde bovendien tot het gezelschap van veertien spelers die zich deze woensdag op de campus in Zeist zouden melden voor een trainingsstage bij Oranje. Van die groep blijven nu nog Juninho Bacuna, Steven Berghuis, Justin Bijlow, Denzel Dumfries, Luuk de Jong, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan, Sergio Padt, Guus Til, Tonny Vilhena, Wout Weghorst en Jeroen Zoet over. 

Eerder haakte Bart Ramselaar ook al af. De teamgenoot van Bergwijn in Eindhoven bleek nog niet volledig hersteld van een hersenschudding.