Engeland maakt definitieve WK-selectie bekend: twee verrassende afwezigen

Engeland maakt definitieve WK-selectie bekend: twee verrassende afwezigen

16-05-2018 15:12
35

De definitieve WK-selectie van Engeland is bekend. Bondscoach Gareth Southgate heeft 23 spelers laten weten dat ze deze zomer met hem meegaan naar Rusland.

Joe Hart (West Ham United/Manchester City) en Jack Wilshere (Arsenal) zijn de opvallendste afwezigen in de selectie van Engeland. Ook Ryan Sessegnon ontbreekt. De zeventienjarige Championship-sensatie van Fulham wordt door Southgate nog te licht geacht. Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool) is er door een knieblessure niet bij.

De grootste verrassing in de Engelse selectie is Trent Alexander-Arnold. De rechtsback beleefde dit seizoen zijn doorbraak bij Liverpool, dat mede dankzij hem in de Champions League-finale staat. Voor de negentienjarige verdediger is het de eerste keer dat hij in de definitieve selectie zit.

Engeland begint op 18 juni aan het WK. Dan is Tunesië de tegenstander. Op 24 juni spelen The Three Lions tegen Panama. Op de laatste speeldag van de groepsfase staat de clash tegen België op het programma. De wedstrijden tegen de Rode Duivels is op 28 juni.

De volledige selectie:

Doel: Butland, Pickford, Pope

Verdediging: Stones, Jones, Walker, Cahill, Rose, Maguire, Alexander-Arnold, Young, Trippier

Middenveld: Henderson, Dier, Alli, Lingard, Sterling, Delph, Loftus-Cheek

Aanval: Kane, Vardy, Rashford, Welbeck