Koeman geeft Oranje-hint: Mogelijk weer één, twee of drie nieuwe spelers erbij

Koeman geeft Oranje-hint: "Mogelijk weer één, twee of drie nieuwe spelers erbij"

16-05-2018 15:36
58

Het Nederlands elftal begint woensdag aan een tweedaagse trainingsstage in de bossen van Zeist. Bondscoach Ronald Koeman stelt dat enkele 'nieuwe' spelers in aanmerking komen voor de twee oefeninterlands eind mei en begin juni.

Oranje traint woensdag en donderdag met een kleine groep. "Alleen spelers van Nederlandse clubs", vertelt Koeman aan OnsOranje. "Om daar een redelijke trainingsgroep van te maken, hebben we ook een aantal jongens uitgenodigd van Jong Oranje. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: we houden de jongens redelijk fit in hun vakantieperiode en maken we ze van dichtbij mee, leren ze kennen. Dat is alleen maar goed voor de toekomst."

De Oranje-bondscoach denkt dat spelers als Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Luuk de Jong (PSV) en Sergio Padt (FC Groningen) blij zijn met zijn uitnodiging. "Ik denk dat dat soort spelers altijd zin hebben. Dan schuiven ze hun vakantie maar even op. Het is mooi voor hen om twee dagen onderdeel te zijn van de groep", aldus Koeman, die laat doorschemeren dat nieuwe namen mogelijk een kans krijgen in de oefeninterlands Slowakije en Italië. "Het is mogelijk dat er weer één, twee of drie nieuwe spelers bij zijn."