'Dat Tete, Riedewald en Bazoer naar Real zouden gaan was voor mij het ultieme'

'Dat Tete, Riedewald en Bazoer naar Real zouden gaan was voor mij het ultieme'

16-05-2018 16:01
42

Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer zijn twee jaar gevolgd voor de documentaire Phenoms, die deze week in première ging. Regisseur Bart van den Aardweg maakte de successen en tegenslagen van de oud-Ajacieden van dichtbij mee.

"De worsteling die ze doormaken, het harde werken en de grillige karakters, dat zijn voor mij de mooiste voetballers", vertelt Van den Aardweg aan Voetbal International. "Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna stonden ook op de radar, maar het zijn deze drie geworden, ook omdat het al vrienden van elkaar waren."

De filmmaker kreeg bij de start van het project te maken met de grootste talenten van Ajax, maar hun weg naar de top verliep met de nodige hobbels. Tete, Riedewald en Bazoer voetballen tegenwoordig bij respectievelijk Olympique Lyon, Crystal Palace en VfL Wolfsburg. "Dat ze alle drie naar Real zouden gaan was voor mij het ultieme natuurlijk, maar ik wil de clubs waar ze nu voor uitkomen absoluut niet teniet doen", aldus Van den Aardweg.

"Wat Kenny zegt in Curaçao: Heb je gefaald als je niet alles speelt? In Nederland reageren veel mensen cynisch: Ah zie je, hij heeft het niet gehaald, hij is te vroeg weggegaan. Maar je moet eens weten. Ze werken sindsdien alleen nog maar harder. Zo simpel is het allemaal niet."