Heracles heeft opvolger Castro binnen: We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten

Heracles heeft opvolger Castro binnen: "We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten"

Gepubliceerd: woensdag 16 mei 2018 om 17:45wo 16-05-2018 om 17:45

Heracles Almelo heeft de eerste versterking voor het komende seizoen binnen. De Duitse doelman Janis Blaswich komt over van Borussia Mönchengladbach, zo meldt de club. 

De 27-jarige goalie heeft een contract voor drie jaar en een optioneel extra jaar getekend bij de Eredivisie-middenmoter. "Ik ben blij met mijn overgang naar Heracles Almelo", reageert Blaswich. "Mijn doel is altijd geweest om zo hoog mogelijk te spelen. De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles Almelo door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen."

Technisch manager Mark-Jan Fledderus is blij dat de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen is. "Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk. Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren. Janis kwam op de radar dankzij oud-Heraclied Martin Pieckenhagen. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten."

Dit seizoen speelde Blaswich op huurbasis voor Hansa Rostock, een club uit de 3. Bundesliga. In 34 wedstrijden wist hij zestien keer de nul te houden. Heracles was naarstig op zoek naar een nieuwe doelman: Bram Castro vertrekt naar KV Mechelen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws