PSV waagde ultieme poging voor behoud Brands: Hij zei: ik ga toch de stap maken

PSV waagde ultieme poging voor behoud Brands: "Hij zei: ik ga toch de stap maken"

16-05-2018 18:40
20

PSV heeft een ultieme poging gewaagd om Marcel Brands binnenboord te houden. Tevergeefs: de technisch manager vertrekt per 1 juni naar Premier League-club Everton. 

Everton meldde zich al een tijd geleden bij Brands, waardoor PSV de tijd had om de technisch manager een verbeterd contract voor te leggen. Dat deden de Eindhovenaren zo'n vier weken geleden, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands.

"We wilden zijn contract met twee of drie jaar verlengen. Hij heeft de contacten met Everton toen nog opgeschort en meer bedenktijd gevraagd. Maar afgelopen maandag heeft hij tegen me gezegd: ik ga toch de stap maken", vertelt Gerbrands, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Brands noemt het aanbod van PSV 'genereus', maar het weerhield hem er niet van om een nieuwe stap in zijn carrière te maken. De nieuwe 'director of football' van Everton heeft een contract voor drie jaar getekend in Engeland.

De Eindhovenaren gaan op korte termijn geen externe opvolger aanstellen. Commissaris Frank Arnesen, hoofd scouting John de Jong en trainer Phillip Cocu nemen voorlopig de honneurs waar. Over drie maanden, wanneer de transferperiode tegen z'n einde loopt, wordt er geëvalueerd.