Dikke knipoog van PSV'er: Misschien kan Brands mij naar Everton halen

Dikke knipoog van PSV'er: "Misschien kan Brands mij naar Everton halen"

16-05-2018 19:37
26

Luuk de Jong weet het wel: hij wordt met alle liefde pinchhitter bij het Nederlands elftal. Omdat Bas Dost een punt heeft gezet achter zijn interlandcarrière, is die rol vrijgekomen.

"Ik weet hoe de verhoudingen waren, dat Bas de pinchhitter was", zegt De Jong na de eerste trainingsdag in Zeist tegen de NOS. "Nu heb je met (Wout, red.) Weghorst en mij ook twee jongens die dat kunnen. Ik snap dat de trainer op die manier naar ons kijkt. Het liefst speel je altijd in de basis, maar als je zo'n rol krijgt is dat ook geweldig."

Zo duidelijk als hij is over zijn beoogde Oranje-rol, zo weinig kan De Jong zeggen over zijn toekomst. Hij weet nog niet of hij ook komend seizoen onder contract staat bij PSV. "Ik heb nog geen idee. Er is zeker interesse van andere clubs. Als er iets moois komt wat bij mij past, zou ik dat zeker overwegen, maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV. Het is niet dat ik weg moet, dat zeker niet."

De Jong ziet een transfer naar Everton in elk geval wel zitten. Daar werd technisch manager Marcel Brands woensdag aangesteld. "Misschien kan hij mij naar Everton halen", zegt hij met een knipoog.