Sporting-spelers besluiten finale toch te spelen, Dost nog vraagteken

Sporting-spelers besluiten finale toch te spelen, Dost nog vraagteken

16-05-2018 20:13
18

De Portugese bekerfinale tussen Sporting Portugal en Aves zal aankomende zondag 'gewoon' doorgaan. Daarover bestond twijfel, omdat de spelers van Sporting eerder deze week werden aangevallen door een groep hooligans en daarbij fysieke en mentale schade opliepen. De aanwezigheid van Bas Dost is nog onzeker.

De selectie van trainer Jorge Jesus zou gezamenlijk besloten hebben het duel wél te laten plaatsvinden, weet Wietse Dijkstra van het AD. De groep is weliswaar aangeslagen, maar wil het seizoen op een waardige manier afsluiten met de bekerwinst. Daarvoor zal Aves, dat in de competitie op de dertiende plaats eindigde, moeten worden verslagen in het Estadio Nacional do Jamor.

Of Dost de jacht op de nationale beker binnen de krijtlijnen zal voortzetten, is nog zeer de vraag. De 28-jarige spits werd het zwaarst getroffen door de aanval van de hooligans: hij liep hoofdwonden op, die in het ziekenhuis moesten worden gehecht. Vooral mentaal zou hij een flinke dreun te verwerken hebben gehad. Supporters schaarden zich al achter Dost, die van hen een fraaie steunbetuiging ontving.