Almere City staat in finale: Ik ben eigenlijk niet met de Eredivisie bezig

Almere City staat in finale: "Ik ben eigenlijk niet met de Eredivisie bezig"

16-05-2018 21:59
36

Almere City verbaast dit seizoen vriend en vijand. De ploeg kwalificeerde zich voor de play-offs en daarin werden MVV en Roda JC Kerkrade al uitgeschakeld. Als in een dubbele confrontatie ook nog wordt afgerekend met De Graafschap, is promotie een feit. Toch lijkt van stress geen enkele sprake te zijn in Flevoland.

"Wij zijn nog een jonge club, wij hoeven niet. Het zou leuk zijn, maar ik denk dat de druk meer bij hen ligt. Het is niet onze planning om er volgend jaar al te zijn, maar als het gebeurt zou het leuk zijn. Wij gaan relaxed die wedstrijden in", legt routinier Sherjill MacDonald uit tegenover FOX Sports. Hij is ontspannen, maar verwacht wel scherpte van zijn team. "We zijn er helemaal klaar voor, we weten alles van de tegenstander."

Ook trainer Jack de Gier voert de druk niet op. Hij is zich ervan bewust dat De Graafschap als favoriet wordt gezien voor de finale. "Ik heb daar geen probleem mee. Zij hunkeren weer naar de Eredivisie, bij ons is dat wat anders. Gek genoeg ben ik niet met de Eredivisie bezig, ik ben alleen maar bezig met die finale winnen. Dat is de groep ook. Als je wint, dan promoveer je. Maar dat zien we maandag wel."