Atlético Madrid verslaat Marseille en pakt derde Europa League-winst

Atlético Madrid verslaat Marseille en pakt derde Europa League-winst

16-05-2018 22:37
46

Diego Simeone heeft een nieuw succesverhaal geschreven met Atlético Madrid. De finale van de Europa League werd met 3-0 gewonnen van Olympique Marseille, dankzij een dubbelslag van Antoine Griezmann. Voor de Madrilenen betekent dit de derde eindzege in acht jaar tijd.

Halvewege de eerste helft was de openingstreffer een feit. In een tot dan toe gezapige wedstrijd ging de defensie van Marseille ernstig in de fout. Doelman Steve Mandanda speelde André-Frank Zambo Anguissa in, die de bal vervolgens verkeerd aannam en dat dodelijk afgestraft zag worden door Atlético. Griezmann bleef koel en brak de ban in het Parc Olympique Lyonnais.


Hoewel het door Björn Kuipers geleide duel plaatsvond in Frankrijk, leek Marseille geen enkel thuisvoordeel te hebben. Kort na de rust gooide Atlético de wedstrijd in het slot: Koke vond Griezmann, die de 0-2 aantekende met een heerlijk stiftje over Mandanda heen. Eerder hadden de Fransen al een tweede klap te verwerken gehad, toen aanvoerder Dimitri Payet het veld geblesseerd moest ruimen. Een doelpunt van Gabi, diep in de slotfase, maakte het Madrileense feest compleet.