Ajax kent mogelijke tegenstanders in Champions League, Feyenoord in mineur

Ajax kent mogelijke tegenstanders in Champions League, Feyenoord in mineur

16-05-2018 23:05
109

De Europa League-winst van Atlético Madrid is goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers zijn verzekerd van een geplaatste status in de tweede voorronde van de Champions League. Voor Feyenoord rest een kleine Europa League-kater.

Ajax gooide er woensdagavond, enkele minuten na afloop van de Europa League-finale tussen Atlético en Olympique Marseille, een tweet uit waarin de geplaatste status wordt bevestigd. De Amsterdamse club kent de mogelijke tegenstanders óók al: PAOK uit Griekenland of Sturm Graz uit Oostenrijk.

Mocht Ajax doorstoten naar de derde voorronde, dan is de ploeg van trainer Erik ten Hag ook daarin bijna zeker van een geplaatste status. Dat kan alleen nog anders worden als Besiktas zich in Turkije weet te plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. Die kans is echter klein.

De loting voor de tweede voorronde van de Champions League is op dinsdag 19 juni. De eerste wedstrijd is dan op dinsdag 24 juni of woensdag 25 juni.

Feyenoord
De Europa League-winst van Atlético is juist slecht nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers hoopten op een overwinning van Marseille, omdat ze dan automatisch geplaatst zouden zijn voor de groepsfase van de Europa League. Nu start de bekerwinnaar in de derde voorronde.