'KNVB zoekt topkandidaat en stelt Van de Looi (46) op korte termijn aan'

'KNVB zoekt topkandidaat en stelt Van de Looi (46) op korte termijn aan'

17-05-2018 06:53
27

Erwin van de Looi gaat aan de slag als bondscoach van Jong Oranje. De oud-trainer van FC Groningen en Willem ll wordt de opvolger van Art Langeler, die directeur voetbalontwikkeling gaat worden bij de KNVB.

De Telegraaf weet dat Van de Looi hem op gaat volgen als bondscoach. Momenteel is de 46-jarige oefenmeester nog op vakantie, maar als hij terugkomt maakt de KNVB zijn aanstelling wereldkundig. Het is de bedoeling dat hij Jong Oranje naar het EK in Italië weet te brengen. Dat toernooi wordt volgend jaar gespeeld. Van de Looi begint met cruciale kwalificatiewedstrijden tegen Engeland (uit) en Schotland (thuis).

Hiervoor was Langeler bondscoach van Jong Oranje, maar hij heeft die klus ingeruild voor die van directeur voetbalontwikkeling. Langelers laatste klus is het trainingskamp in Zuid-Amerika. Jong Oranje oefent daar tegen Bolivia en Paraguay.

Van de Looi besloot begin maart om op te stappen als hoofdtrainer bij Willem ll. Een groep fans van de Tilburgers keerde zich tegen de trainer, waarna hij zijn conclusies trok. Willem ll wil graag dat hij bleef.