Bosz gecharmeerd van De Ligt: 'Ik zou hem wel willen kopen'

Bosz gecharmeerd van De Ligt: 'Ik zou hem wel willen kopen'

17-05-2018 07:24
37

Peter Bosz hoopt dat de clubs in Nederland net zo intensief kunnen trainen als in Engeland of Duitsland. De momenteel clubloze trainer ziet dat er in die landen een echte voetbalcultuur heerst. Bosz neemt Ajax als voorbeeld.

"Als wij in Nederland op woensdag een vrije dag hadden en we begonnen donderdagochtend, dan ergerde ik me in het begin kapot", zegt Bosz bij FOX Sports. "Het was altijd zo slap. Dat had een half uur nodig. Daar heb ik me in Nederland bij neergelegd. Laat gaan, dacht ik."

"In Duitsland niet (bij Borussia Dortmund, red.), want dan was die intensiteit er meteen. Die was meteen hoog. Dat is de voetbalcultuur die daar heerst. Die moet je er in Nederland ook in zien te krijgen. Uiteindelijk gaat het om die intensiteit en niet om dat je drie uur traint op een lage intensiteit."

Bosz komt met een voorbeeld. "Dat is ook gemeten. De zogenaamde high intensity-runs liggen in Engeland en Duitsland veel hoger dan in Nederland. Als ik Dolberg als voorbeeld neem, die moest vorig jaar tegen Sanchez. Als hij vanuit stilstand gingen voetballen, kreeg hij schoppen. Hij móest in beweging zijn. Dat moest hij ook nog eens maximaal doen, want hij kwam niet aan de bak als hij het half deed. Dat is intensiteit."

"Dat heeft deels te maken met wat een trainer van je verlangt maar ook met welke spelers je traint. Als je niet wil verkopen, verkoop je niet. Het hangt er maar net vanaf wat je wil. Of ik De Ligt zou kopen? Als ik naar een club ga zou ik hem wel willen kopen, want ik vind hem wel goed."