Weghorst over transferbedrag: 'Ik hoor links en rechts wat bedragen'

Weghorst over transferbedrag: 'Ik hoor links en rechts wat bedragen'

17-05-2018 07:50
20

Wout Weghorst heeft verschillende aanbiedingen op zak, maar heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. De AZ-spits wordt gelinkt aan een Bundesliga-transfer.

Weghorst heeft de ambitie om komende zomer een stap te maken. "Alleen is de ene club concreter dan de andere. Het is nu wachten op het juiste transferbedrag en het juiste gevoel bij een eventueel nieuwe club", zegt Weghorst tegen De Telegraaf. De spits heeft een idee van wat hij moet kosten. "Natuurlijk hoor ik links en rechts wel wat bedragen. Maar het is niet aan mij om die te noemen."

Een gelimiteerde transfersom heeft Weghorst niet in zijn contract staan. "Nee, zo werkt het niet bij AZ. Het juiste bedrag voor mij zal op tafel moeten komen", zegt de spits, die weet dat Vincent Janssen voor een miljoenenbedrag naar Tottenham Hotspur is vertrokken. AZ wilde de hoofdprijs hebben voor Janssen, waardoor het even duurde voordat hij vertrok. "Ik heb daar goed over gesproken met de clubleiding en mijn zaakwaarnemer, niet met Vincent."

"AZ en ik hebben een heel goede, open en eerlijke relatie met elkaar. We gunnen elkaar het beste en willen er op een goede manier uitkomen. Maar het is natuurlijk het goed recht van AZ om voor een prijs te gaan die zij willen."